Werkwijze

Mal voorbeeld
Deelbare kap 009

Om een goed passend produkt te kunnen bewerkstelligen, maken wij gebruik van mallen. Deze mallen worden gemaakt van een plastic folie die vrij is van rek en krimp.

Een groot voordeel van deze mallen is, dat er een goed beeld ontstaat van hoe het produkt er uiteindelijk uit komt te zien. Op deze mallen kunnen alle ramen en ritsen e.d. worden afgetekend waar u maar wilt, zodat deze altijd op de juiste plaats komen en de gewenste afmetingen hebben.

Bovendien is er bij het gebruik van een mal geen verspilling van kostbaar bootdoek.

Buizenframe rvs Interboat 20

Alvorens er een mal gemaakt kan worden dient er een buizenframe aanwezig te zijn.

Het buizenframe is de basis van de bootkap en bepaalt in grote mate de vorm en het uiterlijk.

Indien er geen buizenframe aanwezig is of deze diente vervangen te worden, dan kunnen wij een nieuw buizenframe maken in aluminium of roestvaststaal.

Om het zeil vast te kunnen maken aan de boot zijn er doekbevestigingen nodig die gemonteerd moeten zijn. Op de mal worden deze bevestigingen op de juiste plaats afgetekend zodat deze overgenomen kunnen worden op het te maken doek. Dit vergemakkelijkt het mallen omdat het folie tijdelijk vastgezet kan worden en gemakkelijk weer losgemaakt bij het verwijderen van de mal.

Bij de uiteindelijke montage van het bootzeil geven de reeds afgetekende bevestigingen een goede indicatie van de exacte plaats van de doeksluitingen.

Bevestigingen website

Wilt u een nieuwe bootkap laten maken en bent u benieuwd naar de prijs? U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen.