Materialen

Wanneer wij aan uw nieuwe bootkap, dekzeil of bimini-top werken, besteden wij veel aandacht aan de kwaliteit en de afwerking van het product.

Om een topkwaliteit product te kunnen maken is het noodzakelijk om ook topkwaliteit materialen te gebruiken.

Zo werken wij uitsluitend met topmerken als Sunbrella, Sauleda, Swela, Ferrari, Loxx, Prym, Dot, Surefas, Achilles en YKK.

Beukenholdt zeilmakerij kan u uiteraard adviseren bij de keuze van de diverse materialen.

Acryl-en polyesterdoek

Voor bootkappen, buiskappen , sprayhoods en bimini-tops gebruiken wij bij voorkeur een acryldoek zoals Sunbrella Plus of Sauleda Masacril. Acryldoeken hebben goede vormende eigenschappen, hebben een lange levensduur en blijven mooi van kleur.

Op verzoek kunnen wij ook polyesterdoeken verwerken, zoals Swela Ocean, Swela Seasilk of Valmex Pacific.

Doek afbeelding
Dekzeil Stamoid Light navy

PVC doek

Voor afdekzeilen wordt vaak een PVC doek gebruikt. 

PVC doeken zijn er in verschillende kwaliteiten, diktes en gewichten. PVC doeken van zeer goede kwaliteit zijn o.a. de doeken van Ferrari Stamoid. Deze doeken zijn er in verschillende diktes en kunnen eenzijdig of tweezijdig gecoat zijn. Welke doek keuze gemaakt wordt is in dit geval veelal afhankelijk van de toepassing.

Uiteraard kunnen wij ook voordelige PVC doeken leveren, zoals Heytex of Polymar. Deze doeken worden meestal gebruikt voor eenvoudige kuipzeilen, winterzeilen of havenzeilen.

Doekbevestigingen

Om het doek te kunnen bevestigen is het nodig dat er doekbevestigingen aanwezig zijn op de boot.

Deze kunnen reeds aanwezig zijn of nieuw gemonteerd worden. Reeds aanwezige bevestigingen kunnen eventueel vervangen worden door eenzelfde nieuwe sluiting of vervangen worden door een ander type bevestiging. Ook kunnen ontbrekende bevestigingen worden aangevuld.

Bevestigingen kunnen door u zelf worden gemonteerd of u kunt dit uitbesteden aan Beukenholdt zeilmakerij. Wij beschikken over de juiste gereedschappen voor iedere soort bevestiging en kunnen ook in veel gevallen bevestigingen opnieuw monteren in beschadigde schroefgaten.

Door ons veel gebruikte bevestigingen zijn onder andere Loxx (tenax), Dot drukknopen of Prym tourniquets. Verder kunnen wij ook Minax, Perfix of Lift the Dot bevestigingen monteren.

Bevestigingen website
Raamfolie

Vensterfolie

De meeste nieuwe bootkappen worden voorzien van vensters. 

Vensterfolie is ÊÊn van de meest kwetsbare producten die verwerkt worden in een bootkap.Het folie is gemaakt van een weekgemaakt pvc materiaal. In de praktijk zal het vensterfolie onder invloed van weersomstandigheden en UV straling een verouderingsproces ondergaan. Zo zal het folie minder doorzichtig worden en steeds meer verharden. De vensters van de kap dienen dan ook na enige jaren vervangen te worden.

Om het vervangen van de vensters zo lang mogelijk uit te stellen gebruiken wij uitsluitend het UV Extra folie van Achilles in de dikte 0,5mm, naar ons idee het best verkrijgbare folie op dit moment.

Helaas is het verouderingsproces van vensterfolie niet te voorkomen zonder enige vorm van bescherming. Om de levensduur van de vensters in de nieuwe bootkap te verlengen, is het raadzaam om deze af te dekken met een doek welke eventueel gelijk meegeleverd kan worden met een nieuwe kap.

Ritssluitingen

Ritssluitingen zijn een belangrijk onderdeel van een bootkap. Deze moeten bestand zijn tegen veelvuldig gebruik en grote spanningen aankunnen.

Om er voor te zorgen dat de ritsen soepel lopen en gemakkelijk sluiten maken wij gebruik van hoogwaardige spiraalritsen van YKK. Spiraalritsen zijn gemaakt van een polyester geweven vlag voorzien van een kunststof doorlopende spiraal van 10mm breed. Spiraalritsen zijn gemakkelijk te gebruiken in bochten en onder grote spanning dicht te ritsen zonder haperingen.

In enkele gevallen worden er ritsen gebruikt met een spiraalbreedte van 8mm, zoals bij kleinere buistunnels of afdekflappen voor vensters. Dit vanwege de grootte van onder andere de trekker die anders erg uitsteekt.

YKK 10mm

Buizenframes

Heeft u behoefte aan een nieuw buizenframe? Beukenholdt zeilmakerij kan diverse buizenframes leveren, uitgevoerd in zowel aluminium als roestvaststaal.

Meer informatie vindt u via onderstaande link.