Ritssluitingen

YKK 10mm

De ritssluitingen die door ons worden gebruikt voldoen aan de hoogste eisen voor wat betreft de kwaliteit, stevigheid en duurzaamheid.

Ritssluitingen worden op verschillende manieren toegepast, zoals bijvoorbeeld voor het deelbaar maken van bootkappen of om oprolbare en uitritsbare delen te maken.

Hiervoor worden zware spiraalritsen van 10mm. gebruikt, die tegen een veelvuldig gebruik zijn bestand.

YKK 8mm navy

Voor overige toepassingen, waar de belasting minder zwaar is, wordt een lichter type spiraalrits gebruikt van 8mm. Dit is o.a. voor hoezen en buishoezen van kleinere boten.

YKK rits getand zwart

Wanneer er gevaren wordt op zout water is het aan te bevelen een vol kunststof rits te gebruiken om corroderen te voorkomen.

Wij kunnen getande vol kunststof ritsen van YKK leveren en verwerken.

Een goed alternatief is de vol kunststof 10mm. spiraalrits van Kroko. Deze kan onder grote belasting open en dicht geritst worden. Ook kan deze worden voorzien van een speciale zoutwaterbestendige metalen schuiver die niet corrodeert. Deze schuiver zal minder snel verslijten dan een kunststof schuiver.

De ritsen die wij gebruiken zijn o.a. van de merken YKK, Optilon en Kroko. Deze ritsen zijn er in de kleuren: beige, grijs, navy, zwart en wit.

Ritssluitingen zijn ook los verkrijgbaar in onze webshop.